The Spirit of Hossa - Shamaanin Merkki-ohjelmapalvelu

MUINAISET PELIT - ohjelma

Noitarummun ja nuotiotulien loisteessa ajelehditaan muinaisten eräkävijöiden maailmaan: karhunkaatajan oli osattava taltuttaa karhun henki ennen kaatoa ja kaadon jälkeen henki oli saateltava matkaan niin ettei se palannut kiusaamaan voittajaansa.

Eränkävijän oli osattava monia taitoja, joissa Muinaisissa peleissä kisaillaan:

suopunginheitto, karhunkaato keihäällä, oravanmetsästys jalkajousella, pahan maailman kivet, kirveenheitto (vain tietyille ryhmille), tuulastus, tunnistetaan eläimiä ja jälkiä, tehdään tulet ym.

Kisailu on rentoa yhdessäoloa ja oppimista.


Shamaanin merkki on kulttuuripainotteinen, todelliseen tarustoon ja tutkimusaineistoon perustuva ohjelmapalvelu, joka antaa asiakkaille myös ison annoksen Hossa- tietoutta: värikallio, sen maalausten synty, shamaanit ja tietäjät sekä muinainen eränkäynti. Hossan vaiheet jääkauden jälkeen ovat aidonnäköisinä esineinä näytillä ja kokeiltavana muinaisen eränkävijän tulisijan äärellä.

Asiakkaat voivat ottaa kuvan itsestään shamaanin asussa seinän edessä, sekä kokeilla kanteleensoittoa ja noitarumpua. Voit itse osallistua ruoanvalmistukseen tulilla esim. paistamalla oman lapinrieskan.

Tilaisuuden päätteeksi painetaan asiakkaiden otsaan Shamaanin Merkki.


Ohjelmapalvelu toteutetaan suomen ja englannin kielellä.

Palvelu otetaan käyttöön syksyllä 2016.

Hinta 45€/hlö

Vain ryhmille (min. 30 hlö).


Lisätiedustelut Kylpylähotelli Kiannon Kuohuista.