Teatteri Retikka

Teatteri Retikka on Suomussalmella sijaitseva esittävän taiteen talo. Retikka Teatterissa toimii kaksi yhdistystä; Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry. sekä Esittävän taiteen yhdistys Kiannan Voima ry. Suomussalmen Näyttämöyhdistyksen toiminta on keskittynyt perusteatteriin. Kiannan Voima on suuntautunut poikkitaiteelliseen tekemiseen. Molempien yhdistysten keskeisenä moottorina on rakkaus teatteriin ja sen yhteisölliseen voimaan.

Teatteritoimintamme pohjautuu ammattivetoisesti johdettuun vahvaan, aktiiviseen ja pitkäjännitteiseen harrastustoimintaan.

Vuoteen 2010 teatteritoimintamme oli keskittynyt vanhalle kirkonkylälle. Vanhan kaupan ja pankin tilat kävivät liian pieniksi kasvaneen toiminnan tarpeisiin. Koska sopivilla mitoilla varustettua salia ei kylältämme löytynyt, päätimme rakentaa sellaiset itse. Marraskuussa 2010 aloitimme toiminnan uudessa teatteritalossa Suomussalmen ydinkeskustassa. Teatterissamme on 186 istumapaikkaa ja kiinteä nouseva katsomo. Ensi-iltoja on vuosittain 3-5 kappaletta ja kohderyhmänämme ovat alueemme asukkaat ikään katsomatta.


Teatterimme on saanut useita palkintoja ja huomionosoituksia. Olemme saaneet kunnian vastaanottaa Yle1:n Valopilkku-kunniakirjan vuonna 2002, Oulun läänin taidetoimikunnan palkinnon vuonna 2007, Paikallislehdistön Antti-patsaan vuonna 2008, Elävä Kainuu Leader-kunniakirjan vuonna 2010 ja Kainuun kulttuuripalkinnon vuonna 2011 sekä Wild Taigan kannustepalkinnon vuonna 2012. Ulla Schroderus palkittiin Pro Kainuu -palkinnolla vuonna 2011. Kaikissa huomionosoituksissa on poikkeuksetta kiitetty paikalliskulttuurin esilleottoa ja sen eteen tehtyä työtä.

Teatteri Retikka ei ole pelkästään teatteria. Se on myös musiikkia, taidenäyttelyjä, tanssia ja kirjallisuutta. Se on korpikainuun olohuone, jonne toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi näkemään ja tekemään!


TEATTERI RETIKKA
Jalonkatu 1
89600 Suomussalmi
040 512 7301
teatteriretikka(at)netti.fi

Teatteri Retikan kotisivuille tästä!

Hiljainen kansa

Hiljainen kansa on tuhatkunta turvepäistä hahmoa, jotka ovat seisoneet kesästä 1994 paikoillaan Käpylän pellolla viitostien varrella. Työpaja Hanslankarit, korjaa ja vaatettaa Hiljaisen kansan kahdesti vuodessa. Kesäisin tilataideteoksen vieressä toimii Niittykahvila.

Hiljainen kansa rakennettiin ensimmäisen kerran 1988 Reijo Kelan
toimesta hänen Ilmarin Kynnös esitykseensä Lassilan pellolle,
Karhulanvaaran suoralle. Hiljainen kansa heräsi uudelleen henkiin 1990,
kun Ilmarin kynnös nauhoitettiin televisiota varten, ja 1994 heinäpäät
pyörähtivät jopa Helsingin Tuomiokirkon portailla Kainuun maakunnan
esittäytyessä Senaatintorilla.

KARTTALINKKILisätietoja Ritvalta 050-362 0609

ritva.huttunen@kuutamokeikat.fi

Hiljainen kansaSoiva metsä

Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten järjestelmä Suomussa

lmen Kaunisniemen harjulla, noin puolen kilometrin päässä kesäteatterista vajaan hehtaarin kokoisella alueella. KUVA ALUEESTA

Soiva Metsä rakennettiin vuonna 1996 Suomussalmen kunnan kulttuuripalvelujen tilauksesta. KARTTALINKKI

Soittimet piirsi mainosgraafikko Markku Penttilä ja hän oli myös suunnittelemassa soitinten pystyttämistä ja sijoittelua. Soittimet rakensi ja pystytti soitinrakentamisen ammattilaiset Pekka Westerholm ja Olli Penttilä.

Suuri yleisö on ottanut Soivan Metsän vastaan innostuksella, ja se on tullut tunnetuksi maanlaajuisesti televisiota myöten. Metsä on mukava käyntikohde kaikenikäisille. Se tarjoaa luontopolun ja kulttuurikohteen samassa paketissa. Soivaan Metsään on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla.

Lisätietoja ja opastusta ryhmille:

Suomussalmen kulttuuritoimisto
044 511 9871

Soiva Metsä


Oilola

Suomussalmelaiset ovat aina olleet taitavia käsityön tekijöitä ja vaalivat yhä myös perinnettä. Oilolan käsityömyyntinäyttelyssä on esillä ihasteltavissa ja myynnissä yli 200 paikallisen tekijän laatukäsitöitä. Tarjolla on runsas valikoima kaikkea mitä perinteeseen kuuluu ja myös uusia oivallisia tuotteita.

KARTTALINKKI


puh. 044 777 3146
oilola@suomussalmi.fi

SUOMUSSALMEN KUNTA, Työpaja Hanslankarit
puh. 044 777 3068, 044 571 8543

Oilola