kuukkeli.jpgRetkeily

Suomussalmen kunnan alueella on runsaasti merkittyjä retkeilyreittejä ja luontopolkuja. Tunnetuimmat luontokohteet löytyvät kunnan pohjoisosasta, Hossasta. Hossan polkuverkosto on parhailla kalastus- ja eränkäyntialueilla.

Suomussalmen kunnan retkeilyinfo.

Retkeilyreittien kartat sekä palvelut löytyvät Kainuun ulkoilukartasta.

Hossan retkeilyalue

Hossan retkeilyalueella on merkittyjä vaelluspolkuja noin 90 km, hoidettuja hiihtolatuja 60 km ja melontareittejä 100 km. Niiden varsilla on nuotiopaikkoja, laavuja ja autiotupia. Hyvin hoidettu retkeilyalue on turvallinen myös lapsiperheille. Osa kämpistä ja poluista soveltuu myös liikuntaesteisille.

Autiotuvatpitkospuutpieni.jpg

Suomussalmen alueella on useita autiotupia. Autiotupa on luonnossa liikkuville tarkoitettu vaatimaton rakennus. Tuvat ovat kaikille avoimia, lukitsemattomia yöpymis- ja levähdyspaikkoja. Tuvissa voi olla yön tai kaksi ilman ennakkovarausta. Ruuhka-aikoina tuvat voivat olla täynnä. Varustuksen autiotuvissa on makuulaverit, pöytä, penkit, keittoastioita, kamiina ja kuivakäymälä sekä joskus kaasuliesi. Myös polttopuuta, saha ja kirves on valmiina. Tuvissa ei saa tupakoida, eikä osiin tuvista saa tuoda lemmikkieläimiä.

Tarkemmat tiedot autiotuvista saa osoitteesta www.luontoon.fi tai puh. 040 724 3756. Hossan autiotuvat: Hossan Luontokeskus, puh. 0205 64 6041.