Kalastus

Suomussalmella on runsaasti pilkki-, uistelu-, perhokalastus- ja rantaongintapaikkoja. Pilkkiä ja onkia saa vapaasti, lukuun ottamatta koskia ja virkistyskalastusalueita. Myös viehe- ja verkkokalastus sekä seisovat pyydykset ovat luvanvaraisia. Lisätietoja Kainuun ulkoilukartasta ja "Kalalla Kainuussa" -sivuilta.

VIRKISTYSKALASTUS

Suomussalmelta löytyy seuraavat virkistyskalastusalueet:Hossan Kalamiehen paratiisi, Yli-Vuokin virkistyskalastusalue ja Seitenahveninen.

Kalamiehen paratiisi
Hossan kalavesiä hoidetaan suunnitelmallisesti. Luontaisten kalalajien riittävyydestä huolehditaan istutuksin ja osaan umpivesistä istutetaan myös pyyntikokoista kirjolohta, järvilohta, taimenta ja nieriää. Perho-, pilkki- ja uistelualueet ovat helposti saavutettavissa. Erämaan kätköissä hienoilla reittivesillä voi kalastella haukia, ahvenia, siikoja, harreja ja taimenia. Luontokeskuksesta voi ostaa tarvittavat luvat ja vuokrata soutuveneen uisteluun. Tiedustelut: Hossan Luontokeskus, puh. 0205 64 6041. Lisäksi Hossassa lupia myy Erä-Hossa Oy, puh. (08) 732 310.

Seitenahvenisen virkistyskalastusalu
sijaitsee n. 10 kilometrin päässä Suomussalmen keskustasta. 11 ha:n suuruiseen järveen on istutettu pyyntikokoista kirjolohta, harjusta ja siikaa. Siinä on myös haukia ja ahvenia. Alueen muita palveluja ovat merkityt retkeilypolut, takkamaja, laavut ja tulentekopaikat puu- ja jätehuoltoineen sekä Metsähallituksen vuokratupa n. 3 km:n päässä. upia myyvät Teboil Turjanhovi, puh. (08) 711 052 ja Ämmän Erä-Urheilu, puh. (08) 711 338.

Yli-Vuokin virkistyskalastusalue
Vesireitti koostuu yli 20 km pitkästä järvien ja koskien nauhasta. Koskissa ja virroissa on hyvin kasvavia harjuksia ja Vuokkijärvestä vesireitille nousee järvitaimenia. Alueelle istutetaan myös säännöllisesti lohikaloja. Koskien rannoilla on huollettuja taukopaikkoja ja vuokrakämppiä. Kalastuslupia saa Saapaskosken lupa-automaatista. Lisäksi lupia myyvät Suomussalmen kuntakeskuksessa, Ämmänsaaressa, Teboil Turjanhovi, puh. (08) 711 052 ja Ämmän Erä-Urheilu, puh. (08) 711 338.

Lisätietoja virkistyskalastuksesta saa myös Metsähallituksen/Villin Pohjolan sivuilta.